Blue Flower

ico politie Prinsenbeek - Deze morgen, omstreeks 08:30 uur ontdekten wij, na een melding van een hardloper, een illegaal feest in Prinsenbeek.

Dit feest had kennelijk in de nachtelijke uren plaatsgevonden.

Op het Trekpad waren ongeveer 25 personen bij elkaar gekomen en bleken een feestlokatie opgebouwd te hebben. Dit compleet met muziekinstallaties en overdekking met zeil. Zij hadden zich daar met 10 auto's verzameld. Door de groep werd tevens alcohol genuttigd. Wij zagen dat sommige van de bezoekers behoorlijk dronken waren.

Vanzelfsprekend werd er door ons direct een einde gemaakt aan deze bijeenkomst.
In totaal werd er tegen 21 verdachten proces-verbaal opgemaakt vanwege het overtreden van de coronaregels. Ook werden 3 verdachten aangehouden vanwege het zich niet op eerste vordering kunnen identificeren. Na het vaststellen van hun identiteit werden zij heengezonden.

De geluidsinstallaties werden in beslag genomen. De Officier van Justitie zal later een besluit nemen over deze apparatuur.

Sommige verdachten ontkenden zich schuldig te hebben gemaakt aan het overtreden van de regels en anderen vonden dat ze wel 'recht hadden op een verzetje'.
Voor vertrek werden alle bestuurders onderworpen aan een test, zodat wij zeker wisten dat ze niet onder invloed zouden gaan rijden.

Het behoeft geen betoog dat wij er ongelofelijk van balen dat mensen denken op deze manier een feestje te moeten vieren. Het is potentieel gevaarlijk voor henzelf maar ook voor ons. De kans op besmetting is groot en dat kan ook gevolgen hebben voor ons als politiemensen. Zowel voor het werk, capaciteit, als voor het thuisfront. Politiewerk kent altijd risico's, ook tijdens corona, maar de kans besmet te raken bij dit soort incidenten is onnodig en onaanvaardbaar. Wij vragen iedereen om zich aan de regels te houden. Hoe moeilijk dat soms ook is, voor nu is het bittere noodzaak.

Bron: Nationale Politie - Team Weerijs

123183976 1462840593910132 2097135566686080763 o