Blue Flower

ico tot Achtmaal - Bij een aanrijding op de Achtmaalseweg in Achtmaal is zaterdagavond iemand om het leven gekomen.

Twee anderen raakten zwaargewond en zijn in kritieke toestand. Nog eens vier anderen kwamen er met lichtere verwondingen vanaf. In totaal zijn zes mensen naar het ziekenhuis gebracht. 

Twee auto's botsten frontaal tegen elkaar, vlakbij de kruising met de Blokenstraat.  In een BMW die uit de richting van Achtmaal kwam zaten twee mensen, in de ander - een Kia - zaten er vijf. Er landden twee traumahelikopters en er kwamen zeven ambulances voor de slachtoffers. Eén van de gewonden is door de brandweer uit de auto geknipt. Anderen werden direct op straat behandeld. 

De weg ligt bezaaid met brokstukken. Tot op tientallen meters liggen stukken van de auto's. De Kia kwam tussen een paar bomen terecht. De BMW kwam tot stilstand in de berm en op het naastliggende fietspad. 

Smalle weg

Op de Achtmaalseweg geldt een maximum snelheid van zestig kilometer per uur. Op de plek van het ongeluk is het erg smal. Normaal gezien moet tegenliggend verkeer aan de kant om te passeren. 

Onderzoek

De weg is zaterdagnacht urenlang afgesloten voor onderzoek. Alle details, waaronder de remsporen, worden gefotografeerd. De slachtoffers moeten bloed afstaan om te controleren of er alcohol of drugs in het spel was. Hoewel er een paar huizen in de omgeving staan, waren er geen getuigen van het ongeluk.

DSC_0641 (Kopie)
DSC_0642 (Kopie)
DSC_0643 (Kopie)
DSC_0645 (Kopie)
DSC_0646 (Kopie)
DSC_0647 (Kopie)
DSC_0648 (Kopie)
DSC_0649 (Kopie)
DSC_0651 (Kopie)
1/9 
start stop bwd fwd