Blue Flower

Amsterdam - In de regio Amsterdam, Schiphol en Weesp is dinsdagavond het treinverkeer tot stilstand gekomen door een storing bij de verkeersleiding.

Daardoor kunnen de treindienstleiders van ProRail de seinen- en wissels niet bedienen.

GRIP

De veilghiedregio heeft even voor 21.00 uur GRIP 2 afgekondigd.

Ook rond Woerden minder treinen

Ook rond Woerden rijden er minder treinen. Aanvankelijk meldde NS dat er helemaal geen treinen reden van en naar Woerden. Of dat daadwerkelijk zo was, is onduidelijk. Het lijkt erop dat met name de treinen Gouda – Breukelen niet rijden, maar de overige treinen wel. Maar waarschuwt NS, de reisinformatie is niet overal actueel.

Storing toch niet opgelost

De storing is rond 18:45 uur ontstaan. Rond 20:00 uur meldt ProRail dat de storing is opgelost, maar ruim een half uur later meldt de spoorbeheerder dat de storing weer terug is. Het treinverkeer kan daardoor toch niet hervat worden. Het is onduidelijk wat de gevolgen van de nieuwe storing precies zijn en tot hoe lang die zullen duren. Ook als het treinverkeer wel binnenkort hervat gaat worden, is de verwachting dat het treinverkeer heel de avond rond Amsterdam ontregeld blijft. NS waarschuwt voor een vertraging tot 120 minuten.

Winkeldief

Het treinverkeer rond Schiphol ligt al langer stil. Rond 17:45 uur werd het treinverkeer rond de luchthaven stil gelegd nadat een winkeldief de spoortunnel in rende. De 21-jarige verdachte is aangehouden. Hij had volgens de marechaussee spullen gestolen bij Albert Heijn.

NS