Blue Flower

ico totTubbergen - Bij de carnavalsoptocht in Tubbergen zijn drie mensen onder een praalwagen terechtgekomen. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, het is niet duidelijk hoe ze eraan toe zijn. 

Het ongeval gebeurde Grotestraat in het centrum van Tubbergen. Een grote pop viel van de carnavalswagen van DKW uit Vasse af en kwam op een vrouw en een kindje in het publiek terecht tijdens de optocht. Hulpdiensten kondigden meteen een zogeheten GRIP 1 af, voor zware ongevallen waarbij regionaal de coördinatie uitgevoerd wordt.

De optocht is niet afgelast, maar gaat met een kleine vertraging weer voort. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. De 3 gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoert. Van hen zijn er 2 zwaargewond, maar verkeren deze niet in levensgevaar.

De wagen van DKW (Denekamperweg) is onder politiebegeleiding voor nader technisch onderzoek afgevoerd naar de provinciale werf aan de Almeloseweg, tussen Harbrinkhoek en Tubbergen.

Volgens de bestuurder van de wagen weigerden de remmen tot 3 keer toe. Het vehikel schoot vooruit en kwam vervolgens tot stilstand tegen de stoep of tegen een dranghek. Hierna viel een deel van de constructie naar beneden, in het toekijkende publiek.

CaebgJRVIAAIJt_ (Kopie)
CaebieCUAAARr77 (Kopie)
CaebgJRVIAAIJt_ (Kopie)
CaebieCUAAARr77 (Kopie)
1/2 
start stop bwd fwd