Blue Flower

  pol brw amb ico ghor ico Politiehelikopter2 ico verkeersregelaar Middelharnis - In een winkel van Van Haren aan het Zandpad in Middelharnis is donderdagmiddag brand uitgebroken.

De brand heeft inmiddels vier winkels en een woning in de as gelegd. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.

Er werden meerderde brandweervoertuigen uit de hele regio opgeroepen, ook is er een peleton opgeroepen, evenals de ambulance. Ook de politiehelikopter vloog rond boven de brand. Er is een groot watertransport ingezet voor extra watertoevoer.

De melding van de brand in winkelstraat Op D'n Diek kwam rond 16.40 uur binnen bij de brandweer. Al snel werd de brand opgeschaald naar zeer grote brand en zelfs naar GRIP 1. Brandweerkorpsen uit de verre omgeving zijn onderweg naar de brand.

Er zijn geen slachtoffers bij deze brand in Middelharnis. Het pand is gelijk ontruimd, evenals omliggende winkelpanden. Het Zandpad is aan beide zijden afgesloten. Er is veel rookontwikkeling in de omgeving. Omwonenden wordt geadviseerd alle ramen en deuren dicht te houden. Politie heeft een ruime omgeving bij de brand afgesloten.

De getroffen winkels op D'n Diek in Middelharnis zijn voorlopig: vanHaren schoenen, Biedermeier Expresse, Rivian, Lake Side en Modehuis 'Annette' Middelharnis.

De brandweer is om 19:20 uur nog steeds aan het blussen. De brand is inmiddels overgeslagen naar aangrenzende panden. De gasleidingen branden nog, deze kunnen (nog) niet worden uitgezet.

Update 20:15 uur: Er zijn inmiddels vier winkelpanden betrokken bij de brand. De brandweer is nog steeds aan het blussen. De achtergevel van Van Haren is ingestort. De brandweer heeft metingen verricht. Er is geen asbest aangetroffen. De brandweer blijft echter wel monitoren.

Er zijn inmiddels verkeersregelaars ingezet. De brand is nog niet uit en dan kan ook nog wel een poosje duren. Er zijn nog steeds meerdere wagens actief.

Update 22:10 uur: De brandweer is nog steeds aan het blussen, in verband met het vuur da blijft oplaaien. De achtergevels is ingestort.

CEaaS6QXIAAFwRV (Kopie)
CEaWLWzWMAAUBh1 (Kopie)
Knipsel (Kopie)
Knipsel2 (Kopie)
Knipsel3 (Kopie)
Knipsel4 (Kopie)
1/6 
start stop bwd fwd

 

De dag na de brand.

CEd40NsUIAErTFs (Kopie)
CEd41DeUUAA7xzX (Kopie)
Knipsel (Kopie)
Knipsel1 (Kopie)
1/4 
start stop bwd fwd