Blue Flower

ico totico eod Breda - Een 63-jarige man uit Breda raakte zwaar gewond door een explosie.

De ontploffing vond plaats op woensdagavond 11 november 2015 om 22.35 uur op het Thorbeckeplein in Breda. De politie gaat er op dit moment vanuit dat een zwaar explosief tot ontploffing is gekomen. Een rechercheteam onderzoekt de omstandigheden waaronder dit kon gebeuren.

Het slachtoffer bevond zich op het moment van de explosie in de buurt van een auto, een zwarte Mercedes. De man liep zware verwondingen op aan zijn armen en benen. In de omgeving landde een traumahelikopter om het ambulance personeel te ondersteunen bij de behandeling en stabilisatie van het slachtoffer. De 63-jarige man is daarna in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis. Het gaat om een bekende van politie en justitie. Zijn medische zorg heeft de hoogste prioriteit. De politie heeft om die reden de man nog niet kunnen spreken.

Schade
Door de klap van de ontploffing sneuvelden diverse ruiten van nabij gelegen woningen en raakten geparkeerde auto’s beschadigd. Vanwege de hulpverlening, het sporenonderzoek en veiligheid zette de politie het Thorbeckeplein af. Deze afzetting werd later op verzoek van de Explosieven Opruimings Dienst vergroot. De EOD was ter plaatse gekomen om de politie te ondersteunen bij het onderzoek naar de toedracht van de explosie. Acht woningen werden tijdelijk ontruimd. Voor de bewoners werd opvang verzorgd door de gemeente Breda. Verder is er voor de wijkbewoners Slachtofferhulp ingeschakeld.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart en sprak al met diverse omwonenden tijdens het buurtonderzoek. Het sporenonderzoek op de plaats van de explosie is nog steeds in volle gang. De betrokken zwarte Mercedes is in beslag genomen en veilig gesteld. Er is een rechercheteam geformeerd om de toedracht van de explosie te onderzoeken. De politie houdt rekening met meerdere scenario’s. Mogelijk hebben omwonenden of toevallige passanten iets gezien kort voor of na de ontploffing.

DSC_0042 (Kopie)
DSC_0048 (Kopie)
DSC_0052 (Kopie)
DSC_0054 (Kopie)
DSC_0055 (Kopie)
1/5 
start stop bwd fwd