Blue Flower

  pol brw amb ico ghor ico Politiehelikopter2 ico sigma ico verkeersregelaar Bergen op Zoom - In Bergen op Zoom is maandagochtend vroeg om 04.45 uur een appartementencomplex aan de Goudbaard compleet ontruimd nadat in de parkeerkelder eronder een uitslaande brand was uitgebroken.

Er waren meerdere brandhaarden. De politie gaat er vanuit dat de brand is aangestoken. Rond 07.30 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

De Markiezaatweg van Zuiderdreef tot de rotonde met de Antwerpsestraatweg waren in verband met de brand afgesloten voor verkeer.

Bij de uitslaande brand in de parkeergarage zijn volgens politiewoordvoerder Alwin Don tientallen auto's in vlammen opgegaan. De oorzaak is nog niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Brandweer en politie geven aan dat er meerdere brandhaarden waren en deze vermoedelijk zijn aangestoken. Nader onderzoek moet hier meer duidelijkheid over geven. In de garage stonden 35 auto’s geparkeerd.

Zes bewoners en vijf politieagenten zijn naar het ziekenhuis overgebracht met ademhalingsproblemen. Al deze personen zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en maken het goed.

De Veiligheidsregio is aan het bekijken hoe ernstig de schade is aan het complex. Volgens burgemeester Frank Petter krijgen de bewoners maandag nog duidelijkheid. "Het kan zijn dat een deel van de mensen al terug kan. Dat wordt vandaag bekend. Voor de mensen die nog niet terug kunnen, regelen we tijdelijke woonruimte."

Forensische rechercheurs doen sporenonderzoek. Agenten houden een buurtonderzoek en nemen getuigenverklaringen op.

DSC_4761 (Kopie)
DSC_4763 (Kopie)
DSC_4764 (Kopie)
DSC_4765 (Kopie)
DSC_4767 (Kopie)
DSC_4768 (Kopie)
1/6 
start stop bwd fwd