Blue Flower

ico inforomatie Made - Uit een terrarium in huis aan de Valkenhof is een zeer giftige slang ontsnapt.

Het gaat om een Cobra Naja Nivea. De slang heeft giftanden en een beet kan voor mensen dodelijk zijn. De gemeente Drimmelen adviseert bewoners in de wijk ramen en deuren dicht te houden. Ouders doen er goed aan kinderen niet buiten te laten spelen.

Bezorgdheid
Onder de bewoners van de wijk overheerst bezorgdheid. Dat zei burgemeester Gert de Kok van gemeente Drimmelen, waar Made onder valt. De burgemeester ging vrijdagochtend naar de Valkenhof en sprak daar met de omwonenden. Hij denkt de mensen toch wel wat te hebben gerustgesteld. ,,Ze zien dat het onze volledige aandacht heeft. De prioriteit ligt op dit moment ook bij het vinden van de slang. De vraag of de eigenaar de cobra thuis mocht houden is voor later'', aldus De Kok. Voor zover hem bekend was de gemeente er niet van op de hoogte dat er in Made een giftige slang huisde.

Slangenexpert Walter Getreuer van Serpo DelftProbeer de slang niet te vangen

De cobra zal naar verwachting niet verder dan honderdvijftig meter van zijn verblijfplaats zijn verwijderd. Volgens slangenexpert Walter Getreuer is het reptiel 'banger voor ons dan wij voor hem'. Zeventig procent van de mensen die wordt gebeten hebben de cobra opgejaagd, gepest of geprobeerd te vangen.Slangenexpert: probeer slang niet te vangen De cobra zal naar verwachting niet verder dan honderdvijftig meter van zijn verblijfplaats zijn verwijderd. Volgens slangenexpert Walter Getreuer is het reptiel 'banger voor ons dan wij voor hem'. Zeventig procent van de mensen die wordt gebeten hebben de cobra opgejaagd, gepest of geprobeerd te vangen. 

 
----

 

 walter

Walter Getreuer

De cobra zal naar verwachting niet verder dan 150 meter van zijn verblijfplaats zijn verwijderd. Het gebied waar de slang kan zijn. 

CapeCobra35