Blue Flower

ico politie Huijbergen - De politie zoekt vandaag naar een vuurwapen dat gebruikt is bij de liquidatie van de Litouwer Gintas Macionis (37) uit Huijbergen.

De zoektocht startte dinsdagochtend 30 september 2014 rond 09.30 uur op het recreatiepark Groenendries. Circa twintig agenten zoeken naar het vuurwapen en mogelijk andere weggooide spullen. Zij krijgen daarbij ondersteuning van hondengeleiders. Aanleiding voor de zoekactie zijn recente concrete aanwijzingen dat er na de liquidatie in de directe omgeving spullen, waaronder het gebruikte vuurwapen, werden weggegooid. Uiteraard werd destijds, direct na het misdrijf, ook al gezocht naar achtergebleven sporen en goederen.

In het hoofd geschoten
De destijds 37-jarige Gintas Macionis, afkomstig uit Litouwen werd op zaterdagavond 22 februari jl. geliquideerd. Hij werd die avond rond 21.00 uur ernstig gewond aangetroffen op de oprit van zijn woning aan de Groenendries. Hij is daar waarschijnlijk opgewacht door de daders. Macionis was in zijn hoofd geschoten en overleed kort daarna in een ziekenhuis. Vooralsnog houden politie en justitie de vermoedelijk oorzaak van het schietincident in het criminele circuit.

Rond 15.30 uur is de zoekactie van de politie beƫindigd. Er zijn geen nieuwe sporen en/of weggegooide spullen aangetroffen.
Het aanvullende buurtonderzoek leidde wel tot nieuwe informatie / aanwijzingen. Het rechercheteam onderzoekt in hoeverre deze nieuwe informatie bruikbaar is.

DSC_0001 (Kopie)
DSC_0003 (Kopie)
DSC_0008 (Kopie)
DSC_0010 (Kopie)
1/4 
start stop bwd fwd